01.05.09

Lastevanemate INFOPÄEVA otsused

Klassi lastevanemate koosolekul ja infopäeval otsustati:

1. Renoveeritud kooli VÕIMLAS tohivad olla ainult heleda tallaga spordijalatsid
2. Õuetundides on teised spordijalatsid ( nendega võivad lapsed ka kooli tulla)
3. Sisejalatsid peavad olema ka heleda tallaga ( et ei määri põrandat).
4. Uuest õppeaastast peavad jalanõude tarbeks olema nimega varustatud riidest kotid (mitte kilekotid)
5. Meie klassil on kohustuslik kanda koolivormi riietust.
 ROHELINE POLO SÄRK
Kuidas tellida?
Andke klassijuhatajale  järgmised andmed (neid tellitakse vanuse järgi):
a) lapse vanus järgmiseks aastaks ( kui laps on natukene toekam, siis suurem vanus)
b) igaks juhuks lapse kasv (pikkus)
Polo maksab umbes 150-200 krooni vahel
Täpne hind teatatakse hiljem. Polod saab kätte augustikuus.

Alates 28. maist õppetunde ei toimu, vaid ainult üritused ja ekskursioonid

6. Lõpupikniku toimumine 30.05 Patriku maakodus Kose- Risti lähedal sõltub klassi lastevanemate osavõtust. Kui on vähe tahtjaid, siis see lihtsalt ei toimu.
Palun teatada osavõtust lapse päeviku kaudu. See peaks olema pereüritus ja sinna sõit toimub  vanemate transpordiga. 

APPI!  APPI!   APPI!  APPI!  APPI!   APPI!    APPI!

Kool on rahalistes raskustes.

Kooli kolimiseks kahte õppeasutusse, mööbli paigutamine konteineritesse, kasutu mööbli lõhkumine ja äravedu läks maksma  ligi 120 000 krooni,  haridusamet eraldas  100 000 kroon.

 Tagasikolimiseks RAHA ei eraldatud. 

Seepärast palub kool lastevanematelt rahalist abi vastavalt Teie võimalustele.
Kui on võimalus abistada, siis raha võib anda kinnises ümbrikus klassijuhataja kätte.
Samuti lubati kooli kodulehele panna ka MTÜ link, kus on MTÜ arvelduskonto nr.  Palun märkida klass, lapse nimi ja sihtotstarbeline märge "kooli kolimine"

Kool ootab alates 24.08 abi ka transpordi suhtes.  Ära ei ütle ka abist töökäte näol (Nendes küsimustes saab infot majandusjuhataja  JAAN PRASSI käest.


Katreeni õnn

Minu kõige suurem õnn oli see, kui sain kassi. Ma kuulsin hommikul mingit kolistamist. Ma avasin silmad ja nägin, et mulle on toodud kassipesa, kassi toidukauss ja kassitoit. Ma arvasin, et mulle tuuakse mängukass, aga ei toodud! Mulle toodi päris kass, kelle nimeks ma panin Nurri-Muska. Ta oli nii armas, ta elab mul praegugi. Ma mängin temaga tavaliselt õhtuti, kui mul und ei tule või mul on igav. Minu kõige suurem õnn on veel see, kui ma sain merisea Annilt! Ma olin Pärnus ja Anni helistas mulle ning küsis, et kas sa tahad endale merisea poega. Ma küsisin ema käest ja ta lubas. See oli väga tore kui ma teda võisin võtta. Ma ootasin Anni kõnet Pärnus iga päev ja lõpuks Anni helistasgi ja ütles: "Merisead on sündinud". See oli nii tore, et hüppasin rõõmust lakke!

KATREEN TRAKSMANN.

Egle õnn

Minu õnn.

Minu suur õnn oli siis, kui sain teada et meil maal on taksikutsikas! Kui teda esimest korda nägin, siis ta oli väga väike. Ma olin väga-väga õnnelik. See kutsikas oli viimane kes oli sellest pesakonnast alles jäänud. Ta oli nagu „inetu pardipoeg“ , et keegi ei tahtnud teda. Kui minu vanaema ja vend läksid koera ostma, siis hüppas koer mu vennale sülle ja nii saimegi ta endale. Me panime talle nimeks Bämbi. Ta elab maal vanaema juures ja ta on 2aastane. Meie naabritel on Bämbi suur õde eelmisest pesakonnast, kelle nimi on Tiksi. Kui Tiksi väike oli, siis õpetasin ma teda sitsima ja istuma. Bämbi ja Tiksi on väga head sõbrad, nad müravad, mängivad ja jooksevad peaaegu iga päev koos.

Eestlane ja prantslane

Prantslane ja eestlane

Prantslane läks Pariisi. Ta kohtas Pariisis eestlast. Eestlane oli õpetaja. Prantslane küsis õpetaja käest: „Kunas teie sünnipäev on?“
Õpetaja vastas: „Minu sünnipäev on 8. septembril.“ Nad rääkisid
inglise keeles. Õpetajale meeldib matemaatika. Prantslasele meeldib ussimaarjapäev.

Kirjutas Reinhard Reinmaa

30.04.09

Liis-Greete kõige suurem õnn

Liis-Greete
Roots






MINU KÕIGE SUUREM ÕNN


Ma olen veel liiga noor, et teada, mis see suurim õnn on. Täna arvasin, et see suurim õnn on kutsika saamine. Aga meil on juba kolm koera, kes kõik olid ka kunagi kutsikad. Samuti veel kaks kassi, kes ka kunagi olid armsad kiisupojad. Küllap see kutsika soov on ikka üks üürike õnn. Ma arvan, et kõige suurem õnn on, et mul on ema ja isa, oma kodu ja omaette tuba, palju sõpru ja lemmiktegevus, milleks on tantsimine. Aga suureks saades tean juba rohkem milles peitub õnn!

26.04.09

Õpilaste looming "minu kõige suurem õnn"

Minu kõige suurem õnn.

Minu kõige suurem õnn on minu pere. Minu perekonda kuuluvad mina, minu ema, minu isa, minu õde ja minu koer. Meil on ka ilus kodu, kus on hea elada. Mu emal ja isal on üks auto. Me elame maal ja sealt on hea autoga linna sõita.

Mu ema ja isa käivad mõlemad tööl. Nad saavad oma töö eest palka. Raha ees saab süüa ja muid vajalikke asju osta.

Mul on hea ema ,sest ta teeb meile süüa ja ta aitab mul õppida. Mul on hea isa, sest ta viib mind jalgpalli trenni ja võistlustele. Isa aitab mul ka õppida, Isaga saan ma kodus samuti jalgpalli mängida. Mul on hea meel, et mul õde, sest ma ei pea üksi kodus olema ja ma saan temaga mängida. Mul on hea koer, sest ma saan temaga mürada.

Ma püüan oma ema ja isa abistada kodu töödes, siis nad saavad minuga rohkem mängida. Ma armastan oma perekonda väga.

Caspar Sillamaa

Õpilaste looming " Minu kõige suurem õnn".

Mul on oma kodu, oma tuba. Mu tuba on piisavalt suur, kuhu mahuvad laud, voodi, telejas ja kapp. Tuba, kus seinal ema joonistatud pildid ja piisavalt mänguasju. Vahel saan ka sõpru külla kutsuda ja koos mängida.
Mul on ema, kasuisa, venna, kass ja koer. Eriti meeldib mulle koeraga mängida. Ta on tõeliselt suur, pahanduse otsija, kuid suure südamega sõber Benhard, kellel on alati hea meel, kui koju tulen ja temaga koos aega viidan. Ta teeb mulle alati suure musi.
See ongi minu õnn.

Patrick Tiik

Õpilaste looming "Minu õnn"

Minu kõige suurem õnn oli see, kui ma sain endale kassi. Unistasin sellest juba ammu. Me otsisime vanaisaga internetist sobivat kassi. Mõtlesime, et võiksime osta Siberi kassi. Mu vanaisa hakkas seda asja uurima, et kuidas saaks endale osta Siberi kassi. Lõpuks saime teada, et Moskvas on müügiks selline kass. Nii siis helistaski vanaisa Moskvasse kassi. perenaisele. Perenaine lubas kassi meile anda.
Siis sõitis vanaisa Moskvasse. Seal tutvus ta kassiga ja vanaisa oli nõus kassi ära ostma. Kõik ootasid pikkisilmi vanaisa tagasitulekut. Me sõitsime isaga vanaisale bussijaama vastu. Vanaisa tuli kassiga autosse. Me olime väga põnevil, et millal me kassi näeme. Lõpuks ma nägingi seda kassi. Ta oli väga armas. Karv oli nii pehme ja tal olid hästi helerohelised silmad. Me sõitsime kassiga koju. Alguses oli kass arglik, aga paari päeva pärast oli ta juba päris julge.
Ma olen väga rõõmus, et kass mind enam ei karda ega hüppa sülest ära. Nüüd igal hommikul, kui ma kooli lähen, äratab ta mind üles ja kui ma koolist tulen, jookseb ta mulle vastu. Ma olen väga õnnelik, et mul on selline kass.

Kertu

Õpilaste looming "Minu õnn"

07.04 Minu kõige suurem õnn

Minu kõige suurem õnn oli kui ma käisin Egiptuses.Egiptuse reisist sain ma teada 2008.aasta kevadel. Ma olin nii rõõmus. See oli mu esimene lennureis. Me olime seal kokku 12 päeva. Kui olime lennujaamas,siis ma natuke pabistasin,et äkki juhtub lennukiga midagi ja me saame surma. Aga see läks õige pea üle, kui olin lennukisse jõudnud. Sõiduajal tekkisid õhuaugud ,mida ma hirmsasti kartsin. Õhuaugud on nagu väikesed keerised. Kui ma Egiptuses lennukist välja astusin,tundsin kohe mõnusat soojust. Egiptuses anti päevas kolm korda süüa: hommikul, lõunal ja õhtul. See toit oli maitsev. Kõige parem oli siiski metsik riis. Mulle meeldis väga käia linnas, mille nimi oli Naamabay. Seal oli väga palju huvitavaid mehi, kes kibelesid kohe juttu puhuma. Sel ajal, kui ma asju vaatasin, küsisid mehed minu käest: Kust ma pärit olen. Kas ma räägin hästi inglise keelt jne.Nad ütlesin kõik ,et mu nimi on väga kaunis. Mul oli seal väga lõbus olla. Minu perest tulid kaasa veel mu õde ja ema. Mu emal oli veel mitu, mitu sõpra kaasas, neid oli umbes 8. Me viibisime Sharm El Shake`is. Sharm El Shake on turistide jaoks ehitatud linn. Aga väga huvitav oli Egiptuse veepark, mille nimi oli Aqua park. Mere ääres me ei jätnud samuti käimata. See oli hirmus soolane, nii, et mu nahk hakkas kipitama. Ma proovisin ka snorgeldada. Snorgeldamiseks on vaja: maski ehk ujumisprille ja toru, millega hingata. Mu ema käis kõrbes sahvaril. Seal sõideti dšiipidega ja kaamelitega. Külastati ka vaeseid lapsi. Egiptuses on selline komme, et abielluda tuleb juba 13 aastaselt ja seda oma sugulastega, kuna seal ei ole kedagi teist valida. Kõige suurem õnn ootab siiski veel ees!

Kris-Marii Jaanson

Õpilaste looming "Minu õnn!

Kord läksime emaga loomapoodi. Ma olin juba mitu aastat looma tahtnud. Ema koera ei lubanud, sest ta arvas ,et korteris koera ei saa pidada.
Korraga leidsin ma loomapoest ühe merisea. Mulle meeldis ta väga! Ma ütlesin emale: "Ma tahaksin seda merisiga endale". Ema oligi nõus. Merisiga tõsteti karpi ja talle pandi natuke heina ka. Nii läksime me koju. Ma panin oma merisea nimeks Tipsu. Tipsu on olnud meil juba 3 aastat. Ma arvan , et Tipsu on sama õnnelik kui minagi!

Cecilia