24.11.09

KES SOOVIB OSALEDA

Kes soovib osaleda?
Kiire!
Teatada kolmapäeva hommikuks klassijuhatajale.

KOLMÅRDENI LOOMAAED
05.-07.06.2010 (3 päeva)
Kolmårdeni looma- ja safaripark on Põhjamaade suurim ja populaarseim. Sinu ees on 750 metsiku looduse vaatamisväärsust maailma kõikidest džunglitest, savannidest ja meredest… ja kõik ühes ja samas kohas. Tiigrimaailmas näed tiigrit hirmuäratavalt lähedalt, uues Meremaailmas näed delfiinide esmaklassilist esinemist, kindlasti kohtad meie maailmakuulsat gorillapoega Enzot ja sind ootab veel palju muudki.

Kohtume sadamas D terminali ees parklas kl. 06.30 meie bussi juures. Kiirlaevaga Star/Superstar kl 07.30-09.30 Helsingisse. (NB! Väljasõiduajad võivad muutuda juhul kui laevade väljumisajad muutuvad. Palun kontrollige!). Helsingi, mida kutsutakse ka hellitavalt Läänemere tütreks. Põgus linnaekskursioon bussiga – Helsingi sümbol Toomkirik, Esplanaadi park koos “Havis Amandaga”, Rootsi teater, Klaaspalee, Moodsa kunsti muuseum Kiasma, Finlandia talo, Parlamendihoone, Ooperimaja. Soovi korral külastame uut Flamingo veeparki, kus külastajaid ootab 6 veeliumäge, 7 erinevat basseini. Sõit Helsingist Turu linna poole. Linnaekskursioon bussiga, mille käigus näeme ka kahte Turu linna sümbolit. Turu kindlust, mille ajalugu ulatub 1280-ndatesse aastatesse. Kindluse õitseaeg oli 1500-ndatel, mil ehitati ka kindluse renessansikorrus. Turu toomkirik on üle 700 aasta vana ja Soome luteriusu kirikute peakirik. Kiriku kabelitesse ja põranda alla on maetud mitmeid kuulsaid inimesi. Linnaekskursioon. Kell kl 20.15 väljub laev Stockholmi. Koht C4 kajutis hinna sees.
Hommikusöök (kodunt kaasas). Saabume kl. 06.10 Stockholmi. Sõidame läbi Stockholmi, mida kutsutakse oma ilu poolest ka Põhjamaade Veneetsiaks. Sõit loomaaeda (u. 160 km). Edasi läheme Safariparki, kus loomad on vabalt oma territooriumil, mida läbib kiira-käära kulgev autotee, kus saame bussi pealt jälgida loomi igast küljest ja neid pildistada. Esimene ala on Skandinaavia mets, kus on hirved, metskitsed ja põdrad. Järgmine ala on Savann, kus kõnnivad ringi kaelkirjakud, pühvlid, gnuud, jaanalinnud ja sebrad. Kolmas ala on Kõrgmäestik – kaljukitsed ja hüäänid. Pärast seda siseneme Karude ja huntide metsa ja pärast seda lõvide alale, kus lõvid lesivad päris tee ääres. Kui Safaripargi tiiru oleme lõpetanud, siis läheme loomaaia sissepääsu juurde, kus asub Tropicarium. Siin elavad verejanulised piraajad, haid ja krokodillid ning siin on Euroopa üks suuremaid roomajate kollektsioone. Lisaks veel terve hulk väiksemaid akvaariume kaladele ja terrariume sisalike, gekode, konnade, krabide ja madude jaoks. Lõunasöök (hinna sees). Kes soovib võib minna loomaaia kohale sõitma gondliga, kust on näha ilusat loodust. Loomaaed ise on mägisel alal. Rohusööjad loomad on loomaaias paigutatud suuremate tarade või kivimüüridega piiratud aladele, osalt kaljude vahele jäävatele madalamatele avaratele territooriumitele nii, et mitme liigi isendid on ühel alal koos, sekka ka mõned sõbralikud linnud. Eraldi vaatamisväärsus on delfiinide show Delfinaariumis(hinna sees), kus delfiinid viskavad palle, sõidutavad oma treenereid ja teevad muid trikke. Maailmakuulus gorillapoeg Enzo on saanud nüüd juba nelja-aastaseks ja mängib täies hoos oma sõpradega gorillasaarel. Tiigrimaailmas saab kohtuda kauni ja väljasuremisohus siberi tiigriga närvekõditavalt lähedalt. Lastele on mõeldud Mõmmimaa, kus saab süüa, igasugustes tornides turnida, mööda laudteed elektriautoga sõita ja karusellil sõita. Alustame tagasisõitu Stockholmi. Kell 19.30 väljub laev Turusse. Laevalaelt saab vaadata ilusat väljasõitu Stockholmi saarestikust. Koht C4 kajutis hinna sees. Õhtusöök laeva kohvikus (kartulipuder, hakklihapallid, salat) (hinna sees).






3.päev Jõuame kl 07.00 Turusse. Sõit Helsingisse. Baltic Princess tagasi väljub kl. 18.30. Tallinnasse D-terminali jõuame kell 22.00.
Selle päeva tegemised sõltuvad teie poolt tagastatud lehekestelt saadud infost. Võimalus nautida tõeliselt mõnusat päeva Linnamäe lõbustuspargis koos Sea Life meremaailmaga, ekselda Mängukoopas, hullata seiklushallis Huimalas või külastada põnevaid muuseume(mänguasjade, laste, posti, troopilist aed jne)

HIND: 2690 EEK (laps kuni 12 a)
Esimene sissemakse 1000 kr tasuda 01.02.2010 ja kogu summa 01.05.2010.

HINNA SEES: käibemaks, kõik laevapiletid, edasi-tagasi koht C4 kajutis, 2-se päeva lõuna loomaaias ja õhtusöök laeva kohvikus, mugavustega buss (WC, video, soojad joogid – kohv, kakao, tee, puljong), eestikeelne giid- grupijuht ja eestikeelne ekskursiooniprogramm Helsingis, Turu lossi külastus, Kolmardeni loomaaia, safaripargi, delfiinide show ja Tropicariumi piletid.
LISATASU EEST: tervisekindlustus Salva Põhjamaad 53EEK 7-18a, tervise- ja reisitõrkekindlustus Salva Põhjamaad (97 EEK 7-18a, kate 5000 EEK) Igaüks otsustab ise ja soovi korral lisab arvele juurde.
KAASA: EV pass või ID-kaart.
Mõningad hinnad, tasumine kohapeal: (2009.a. andmetel)
Gondlisõit loomaaias 40 SEK laps kuni 15a,(soovijatele)
Linnamäe ja Sea Life 35 EUR (terve päeva kõik atraktsioonid)
Flamingo veepark 20 EUR (3 tundi)
Lõuna al 9 EUR

!!! Küsimuste korral helistage: 56612480 Inna Kopli.

INFO: TENSI-REISID
Tel/ fax 7 344 207, 7 344 208, 7 344 209 Ülikooli 4, Tartu
Tel/ fax 6 703 333, 6 703 000 Estonia pst 5a, Tallinn
Tel/ fax 44 26 305, tel. 44 26 300 Ringi 10, Pärnu
e-mail: tensi@tensireisid.ee
Kodulehekülg: www.tensireisid.ee

Panga rekvisiidid: TENSI REISID AS a/a 221005109167 (Swedbank) Selgitus: Nõmmelille Rootsi reis ja LAPSE nimi.
• SOOVITAME TEHA REISIKINDLUSTUSE, MIS GARANTEERIB HÜVITISE REISI ÄRAJÄÄMISEL VÕI REISIJA REISILE MITTEILMUMISEL MÕJUVATEL PÕHJUSTEL.
• REISIJA ON KOHUSTATUD TUTVUMA TENSI-REISIDE REISITINGIMUSTEGA!
• REISIFIRMA JÄTAB ENDALE ÕIGUSE TEHA MUUDATUSI PROGRAMMIS PAREMUSE SUUNAS.
NB! Hinnad võivad muutuda, juhul kui laevafirmad, öömajad, kütusetarnijad muudavad oma hindu.


Lõika ja tagasta õp.Heljele 23.detsembriks !........................................................................................

Lapse nimi…………………………………………..
Oleme nõus maksma Helsingi 2 päeva sissepääsude eest kuni 20, 30, või 40 EUR-i, et päev saaks vahva. (ring ümber) Kõik muud sissepääsud on hinna sees!!!
Lapsevanem..................................................

23.11.09

TULETAME MEELDE LIIKLUSOHUTUSE REEGLID.

10.-11. detsembril külastab klasse Põhja politseiprefektuuri
vanemkonstaabel ja räägib veelkord üle olulisimad liiklusohutuse reeglid. Ta
viibib igas klassis 20 minutit, osadel siis tunni esimesel poolel ja teistel
tunni teisel poolel. Alla lisan ka täpsema graafiku.

10. detsembril

2B - 1. tund (esimene pool)
2A - 1. tund (teine pool)
2C - 2. tund (esimene pool)
1B - 2. tund (teine pool)
1A - 3. tund (esimene pool)
1C - 3. tund (teine pool)

11. detsembril

3A - 1. tund (teine pool)
3B - 2. tund (esimene pool)
3C - 2. tund (teine pool)
4B - 3. tund (esimene pool)
4C - 3. tund (teine pool)
4A - 4. tund (esimene pool)


Lapsed, turvaliselt vaheajale!